Първи балкански фестивал на ракията

На провелият се първи Фестивал на балканските ракии (24-26.10.2013 г., НДК София) Кайсиева ракия Исперих беше наградена със сребърен медал в Конкурс на потребителя. Взискателното жури не определи първо място, но сляпата дегустация, проведена измежду посетителите на изложението категорично показа, че това е най-харесваната напитка от повече от 150 марки на 26 изложители. 

Огромен интерес имаше и към Мирабеловата ракия на Исперих, за която бяха чували малцина. Произведена от френски сорт малки жълти и много сладки сливи, напитката завладяваше всеки опитал я с мекият си вкус и ароматен дълъг финал с нотки на мед.

Джибровата на Исперих беше ракията, която върна по-възрастната част от посетителите, а и от изложителите към младините им. Позабравеният вкус на ненатрапчивата мека и нежна джибровка изненадваше много приятно и докосваше емоционално. Произвежда се от непресовани мокри джибри на червени сортове грозде.

Исперихска черешова също се отличи като най-добра сред всички черешови ракии на изложението. Мекият вкус и аромат на череша без костилка оставяше трайни усмивки от благоговение по лицата на посетителите.

Дестилерията от Исперих се превърна в тотален хит сред посетителите и заслужено окупира челните места по продажби на ракия.
November 26, 2013   етикет 1   етикет 2

  • Дестилационна залаКапацитет на преработка: 12т / 24ч

  • Нова концепция за бутилкиВсички продукти се затварят с тапи от висококачествен португалски корк

  • Извличаме висококачествените си дестилати на 75% об.алк.Технолозите ни отлично отсичат междинната фракция при дестилация

  • Изба за стареене на дестилатиКапацитет на отлежаване 25'000 л

  • Кайсиева ракия ИсперихНай-високо оценената плодова ракия сред 150 марки