Грандиозен успех за Дестилерия Исперих на Spirits Selection 2018
Грандиозен успех за Дестилерия Исперих на Spirits Selection 2018
Грандиозен успех за Дестилерия Исперих на Spirits Selection 2018

Грандиозен успех за Дестилерия Исперих на Spirits Selection 2018

September 16, 2018
Три сребърни медала донесоха на България автентичните плодови ракии на Дестилерия Исперих. Отличените ракии са:

- Кайсиева ракия Исперих
- Дюлева ракия Исперих
- Крушова ракия Исперих

Международното жури, съставено от 92-ма международни специалисти, оцени високо чистият плодов аромат, мек вкус и хармония в ракиите ни. Дегустацията е сляпа и строго обективна. Награждават се не повече от 30% от подадените мостри.

За първи път тази година България беше домакин на пътуващия конкурс. Той се проведе в Пловдив между 21 и 25 август. В надпреварата за медалите се включиха 1300 мостри от 50 държави, които бяха оценявани от 92 експерти от 28 страни, включително и представители от България.

Общо 20 медала взе България от тазгодишното издание на Spirits Selection. Страната ни може да се похвали и с постигната по-висока успеваемост – 42,5 % на наградени напитки от подадените мостри спрямо предни години.

Дегустаторите бяха запознати с особеностите на традиционната българска напитка – ракията, в специални майсторски класове, в които имаха възможност да опитат някои от най-характерните и популярни български ракии. Различни наши ракии бяха представени във всички майсторски класове на лекторите от България сред които Смокинова ракия Исперих, Ракия от диви круши Исперих, Кайсиева ракия Исперих и Дюлева ракия Исперих.

Пълният ни арсенал от ракии беше представен на международните експерти и на гала-вечерта при официалното откриване на конкурса в хотел Империал.

Технологът на дестилерията - Баръш Муса беше поканен да журира и по време на конкурса в комисия №4.

Използваме "бисквитки" ("кукита"), за да Ви предоставим възможно най-доброто потребителско изживяване. Прочетете повече.