Обзор на 2014 год.

August 2, 2017
Приятели, 2014 г. беше сравнително успешна за Дестилерия Исперих. Въпреки неблагоприятните климатични условия през пролетта и лятото, които съкратиха реколтата от плодове ние успяхме да преработим:
  • 350 тона кайсии
  • 300 тона череши
  • 300 тона сливи
  • 15 тона пъпеши
  • 15 тона тикви
  • 10 тона десертно грозде
  • 5 тона мирабели

Произведохме интензивни плодови дестилати, които реализираме наливно в Западна Европа – основно Швейцария и Германия.
През изминалата година осъществихме няколко бутикови проекта свързани с производство на специална ракия с марка на клиента. За нашите приятели от ресторанти „Червената къща“, „Трикракото пиле“ и „Добро“ произведохме лимитирана серия ракия (1700 бр.) от десертния сорт грозде Хамбургски мискет. За колегите ни от ВИ „Седем поколения“, с. Мечка бутилирахме лимитирана серия отлежала гроздова джиброва ракия (1400 бр.), която е лежала 4 години в нови бурета от български дъб. През новата година ще продължим да развиваме тази ниша за производство на ракия с марка на клиента. Предстоящите проекти за реализиране са за ракия от кокос, ракия от пъпеш и ракия от тиква.Направихме две изключително силни представяния на двата Балкански фестивала на ракията – първият, април месец във Варна и вторият, октомври в НДК, София. И на двата форума спечелихме много първи места, отредени ни от самите потребители на организирана сляпа дегустация. Това ни подсказва, че се справяме добре и ни мотивира да работим още по-усърдно и за подобряване условията на труд и качеството на продуктите ни.

Също получихме много покани от фирми за осъществяване на корпоративни дегустации и запознаване на персонала им с Ракия Исперих. Направихме разливки и в няколко ресторанта.

Обновихме цялостната визия на Ракия Исперих. Изчистихме етикета от ненужни елементи като концентрираме вниманието върху основните елементи: главата на Хан Аспарух и вида ракия, въвеждайки минималистично излъчване. За първи път в България, може би и в света печатаме бутилките не с контра-етикет от задната страна на бутилката, а със симетричен на лицевата част етикет на английски език. Така с едно завъртане на 180 градуса всеки англоговорящ има възможността да разбере съдържанието на бутилката.Разширихме мрежата от обекти, в които можете да ни намерите. Работихме усърдно над София и Варна. Гордеем се, че магазинът в който се пласираме най-добре е Летище София, Терминал 2. Това е знак, че сме предпочитан избор не само от пътуващите българи, но и от много чужденци и гости на България. Онлайн магазинът ни в сайта също бележи голям ръст на поръчките за ракия. Голям брой от почитателите ни се възползват от тази възможност, тъй като: - Пратката идва в удобно за вас място и в уговорен час - При поръчка на 6 бутилки (може и миксирани) доставката е безплатна - Цената на бутилка е само 12 лв. Какво ни предстои през 2015 г.: - Вярваме, че природата ще ни дари с богата реколта и ще преработим по-голямо количество плодове; - Планираме да увеличим производството на дестилати с 30%; - Ще опитаме да увеличим асортимента с още един продукт – крушова или смокинова ракия, а може и двете; - Продължаваме да увеличаваме обектите, с които работим във всички големи градове на страната: основно ресторанти от високия клас, хотели и специализирани магазини за алкохол; - Планираме участие на няколко фестивала: Балкански фестивал на ракията, Винария 2015, може да се пробваме и някой международен форум; - Планираме подобрения по сайта; - Планираме да достигнем 20к почитатели във ФБ и други маркетингови активности. Наздраве с Ракия Исперих!Използваме "бисквитки" ("кукита"), за да Ви предоставим възможно най-доброто потребителско изживяване. Прочетете повече.