Участие на Балкански фестивал на ракията 2017 г.

January 21, 2018 Мерел Муса
Домът на архитекта в столицата стана домакин на Пети Балкански Фестивал на ракията и спиртните напитки в дните от 1 до 3-ти декември 2017 г. Събитието е едно експлозивно културно изживяване, което повишава културата на консумация на ракия и информира потребителите за най-качествените продукти на пазара.

Изключително уютната атмосфера на двуетажната къща се превърна в истинска наслада за очите благодарение на изложбата на един от най-изявените и талантливи български творци Ставри Калинов. Един от шедьоврите му, оценен на повече от 12000 лв, беше окачен именно зад нашия щанд.

За пореден път бяхме фирмата, представяща най-широк асортимент. Четиринадесет различни ракии – традиционни и нетрадиционни редки дестилати зарадваха гостите на нашия щанд. В тотален хит сред посетителите се превърна Тиквената ни ракия, която произвеждаме от ароматни и сладки тикви „цигулки“. За радост и съжаление дегустационното количество, което бяхме взели за феста, се оказа крайно недостатъчно и се изчерпа още в събота на обяд. Освен вкусните ни ракии, голям хит сред дамите стана и ликьорът ни от кайсия с мед. Съчетанието на кайсиев дестилат с ароматен български мед оставяше пленяваща усмивка сред дегустиралите. Кайсията е много ясно подчертана, подкрепена от кадифена мекота и ненатрапчива сладост от ароматен мед. Напитката е подходяща за приготвяне на греяна ракия през студените месеци, за забъркване на майсторски коктейли или за комбиниране с десерти след хранене.

Жалко, че в последните издания на феста от програмата отпадна Конкурсът на потребителя, който чрез сляпа дегустация от посетителите отреждаше най-значимите отличия. В кърпа ни бяха вързани, но уви...

Вдъхновени от нестихващия интерес към нас, ние продължаваме да се трудим и развиваме, за да можем да ви изненадваме с нови продукти и с константно високо качество на съществуващите!

Следващата ни среща ще бъде на Винария 2018 г., която ще се проведе на 21-25.02. в Панаирния град в Пловдив.

Използваме "бисквитки" ("кукита"), за да Ви предоставим възможно най-доброто потребителско изживяване. Прочетете повече.