Участие на Балкански фестивал на ракията 2017 г.
Участие на Балкански фестивал на ракията 2017 г.
Участие на Балкански фестивал на ракията 2017 г.

Участие на Балкански фестивал на ракията 2017 г.

January 21, 2018 Мерел Муса
Домът на архитекта в столицата стана домакин на Пети Балкански Фестивал на ракията и спиртните напитки в дните от 1 до 3-ти декември 2017 г. Събитието е едно експлозивно културно изживяване, което повишава културата на консумация на ракия и информира потребителите за най-качествените продукти на пазара.

Изключително уютната атмосфера на двуетажната къща се превърна в истинска наслада за очите благодарение на изложбата на един от най-изявените и талантливи български творци Ставри Калинов. Един от шедьоврите му, оценен на повече от 12000 лв, беше окачен именно зад нашия щанд.

За пореден път бяхме фирмата, представяща най-широк асортимент. Четиринадесет различни ракии – традиционни и нетрадиционни редки дестилати зарадваха гостите на нашия щанд. В тотален хит сред посетителите се превърна Тиквената ни ракия, която произвеждаме от ароматни и сладки тикви „цигулки“. За радост и съжаление дегустационното количество, което бяхме взели за феста, се оказа крайно недостатъчно и се изчерпа още в събота на обяд. Освен вкусните ни ракии, голям хит сред дамите стана и ликьорът ни от кайсия с мед. Съчетанието на кайсиев дестилат с ароматен български мед оставяше пленяваща усмивка сред дегустиралите. Кайсията е много ясно подчертана, подкрепена от кадифена мекота и ненатрапчива сладост от ароматен мед. Напитката е подходяща за приготвяне на греяна ракия през студените месеци, за забъркване на майсторски коктейли или за комбиниране с десерти след хранене.

Жалко, че в последните издания на феста от програмата отпадна Конкурсът на потребителя, който чрез сляпа дегустация от посетителите отреждаше най-значимите отличия. В кърпа ни бяха вързани, но уви...

Вдъхновени от нестихващия интерес към нас, ние продължаваме да се трудим и развиваме, за да можем да ви изненадваме с нови продукти и с константно високо качество на съществуващите!

Следващата ни среща ще бъде на Винария 2018 г., която ще се проведе на 21-25.02. в Панаирния град в Пловдив.

Използваме "бисквитки" ("кукита"), за да Ви предоставим възможно най-доброто потребителско изживяване. Прочетете повече.