Това е най-новият продукт на нашата дестилерия. Първата варка с дестилация на малц извършихме на 12.04.2021 г. Нашият малцов дестилат се произвежда от 100% чист и селектиран малцуван ечемик, който е специално разработен сорт за дестилация на уиски.

Ферментираме уисковата пивна мъст при строга температура от 28-30 градуса и продължителност не по-кратка от 7 дена. Ползваме специално селектиран щам дрожди за производство на уиски. Това ни гарантира обогатяване на пивната ферментирала каша с много желаните цитрусови плодови естери като ананас, ябълка и круша.

Следва много бавна и внимателна дестилация на нашите медни казани. Ароматите, които се носят във въздуха по време на дестилация са наистина невероятни.

Традиционно извличаме уисковият дестилат на 72%алк. Следва разреждане с вода до 65%алк и зареждане в рециклиране силно обжарени бъчви. Ползваме различни видове дъбови бъчви - традиционно американски и френски дъб, но и изключително редкия странджански дъб.

След минимум три години отлежаване малцовият уисков дестилат ще се превърне в 100% малцово уиски.

През 2021 г. дестилирахме и ръжена партида, произведена от 100% малцувана ръж. Тя също вече е заредена в бъчви на 65%алк. и трансформацията на благинката е в ход.

Продуктът е добавен към списъка с желания
Добавено за сравнение