- Нов
Черешова ракия premium reserve
- Сортов състав: Кордия, Бигаро бюрла
- Произход: общ. Исперих, Североизточна България
- Отлежаване: 3-5 години
- Бурета: 225-литрови френски дъб
- Обем: 500 ml
- Алкохол: 43%
- Температура на сервиране: 16 – 18 °С
- Препоръчва се да се консумира в малки чаши с формата на лале.
Последната и най-нова резерва в серия премиум ракии, които разработваме откакто създадохме избата си за отлежаване на дестилати и ракии. Създадена е чрез блендиране на две бъчви с черешов дестилат, отлежал между 3 и 5 години. Бъчвите за отлежаване са френски дъбови барици. Много добре е съхранен плодовият аромат на череша, който е подкрепен от цветисти нотки с ванилия. Вкусовата трансформация ни разкрива приятен плодов вкус със силна дъбова изява. Завишеният алкохолен градус от 43% стопля много приятно и показва характера на ракията. Произведена е в лимитирана и номерирана серия от 1500 бутилки. Много подходяща за консумация след хранене като диджестив или чисто с пура. С храна би се комбинирала успешно със сухи мезета, печени червени меса, както и с леки торти, десерти и сирена.
- Алкохолно съдържание:
- 43%vol
- Период на отлежаване:
- от 3 до 5 години в дъбови бъчви