Още с пристигането на плодовете при нас, чрез пасир-машина отделяме костилките от плодовото месо. Плодовете не ферментират с костилките, което ни позволява да съхраним качествата на ядките вътре. Следва разстилане и сушене на костилките на широки открити площи. Няколко дни се обръщат ръчно с търмъци с цел напълно изсъхване на ядката вътре. Следва заготвяне в чували и складиране. Всички костилки се опаковат в биг-бегове от 500 кг.

Годишно добиваме около 90-100 тона сухи костилки:

  • сладки кайсиеви за ядки;
  • костилки за огрев от череши, праскови и сливи

11.11.2021 г. ВСИЧКИ КОСТИЛКИ ОТ РЕКОЛТА 2021 г. СА ПРОДАДЕНИ И ТОПЛЯТ НАШИТЕ ПРИЯТЕЛИ!

Продуктът е добавен към списъка с желания
Добавено за сравнение

Този сайт използва "Cookies" (бисквитки).
Продължавайки с употребата на сайта, Вие се съгласявате с "Политика за използване на бисквитки"