Още с пристигането на плодовете при нас, чрез пасир-машина отделяме костилките от плодовото месо. Плодовете не ферментират с костилките, което ни позволява да съхраним качествата на ядките вътре. Следва разстилане и сушене на костилките на широки открити площи. Няколко дни се обръщат ръчно с търмъци с цел напълно изсъхване на ядката вътре. Следва заготвяне в чували и складиране. Всички костилки се опаковат в биг-бегове от 500 кг.

Годишно добиваме около 90-100 тона сухи костилки:

  • сладки кайсиеви за ядки;
  • костилки за огрев от череши, праскови и сливи

11.11.2021 г. ВСИЧКИ КОСТИЛКИ ОТ РЕКОЛТА 2021 г. СА ПРОДАДЕНИ И ТОПЛЯТ НАШИТЕ ПРИЯТЕЛИ!

Product added to wishlist
Product added to compare.

WaxCandles uses cookies

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media,
advertising and analytics partners who may combine it with other information that you’ve provided to them or that they’ve collected from your use of their services.
Learn more by our Privacy Policy.