Your cart
There are no more items in your cartОще с пристигането на плодовете при нас, чрез пасир-машина отделяме костилките от плодовото месо. Плодовете не ферментират с костилките, което ни позволява да съхраним качествата на ядките вътре. Следва разстилане и сушене на костилките на широки открити площи. Няколко дни се обръщат ръчно с търмъци с цел напълно изсъхване на ядката вътре. Следва заготвяне в чували и складиране. Всички костилки се опаковат в биг-бегове от 500 кг.
Годишно добиваме около 90-100 тона сухи костилки:
- сладки кайсиеви за ядки;
- костилки за огрев от череши, праскови и сливи
11.11.2021 г. ВСИЧКИ КОСТИЛКИ ОТ РЕКОЛТА 2021 г. СА ПРОДАДЕНИ И ТОПЛЯТ НАШИТЕ ПРИЯТЕЛИ!




