Кайсиев дестилат

Кайсиевият дестилат заема между 50-60% от цялото ни производство. Годишно преработваме около 1 млн. кг. кайсии

Дюлев дестилат

Дюлевият дестилат заема скромно място от годишното ни производство, но от него произвеждаме най-ароматната ни и пивка Дюлева ракия Исперих, наградена за Плодова ракия на 2015 г. за България.

Черешов дестилат

Черешовият дестилат заема около една пета от годишното ни производство. Пресни череши получаваме от нашия край и от Югозападна България от района на Пловдив. Сортово преобладават традиционните за страната Бинг, Ван, Бигаро бюрла и Ламберт.

Прасковен дестилат

Прасковите се превърнаха в традиционен за страната ни плод. Има изградени големи насаждения от праскови край Сливен, от където са и по-голямата част от доставките ни.

Ябълков дестилат

Ябълковият дестилат заема малка част от годишното ни производство. Обичайно го произвеждаме с идването на пролетта през април. "Българският калвадос" дестилираме от сортовете Златна и Червена превъзходна.

Сливов дестилат

Сливовият дестилат заема около 15-20% от годишното ни производство. При много благоприятни обилни реколти като тази през 2016 г. сме купували до 800 т. сливи. Произвеждаме два вида сливов дестилат - дестилат от сини сливи и Мирабелов дестилат.

Гроздов дестилат

Гроздовият дестилат все още не е със съществен дял от годишното ни производство. Въпреки това ежегодно се преработват известни количества виноматериали. Обикновено това са червени френски сортове като Каберне Совиньон, Мерло и Каберне Фран.

Малцов дестилат

Това е най-новият продукт на нашата дестилерия. Първата варка с дестилация на малц извършихме на 12.04.2021 г. Нашият малцов дестилат се произвежда от 100% чист и селектиран малцуван ечемик, който е специално разработен сорт за дестилация на уиски.

Продуктът е добавен към списъка с желания
Добавено за сравнение