Гроздовият дестилат все още не е със съществен дял от годишното ни производство. Въпреки това ежегодно се преработват известни количества виноматериали. Обикновено това са червени френски сортове като Каберне Совиньон, Мерло и Каберне Фран. От тях произвеждаме дестилат, който отлежаваме във френски и български дъбови бъчви с вместимост от 30л до 250 л.

По заявка на известни столични ресторанти произвеждаме и Гроздова ракия от десертния сорт Хамбурйски Мискет. От 2017 г. работим и по проект за наша марка от тази уникална гроздова ракия.

Поддържаме наличност и от трите разновидности на гроздов дестилат - гроздов, винен и дестилат от гроздови джибри.

Технологията на преработка е по два пътя в зависимост от получаваната суровина:

1) Ферментация на цяло грозде изронено от чепките, последвано от дестилация

2) Дестилация на готово вино или мокри напоени гроздови джибри или винени пикети.

През 2012 г. изградихме изба за стареене и отлежаване на дестилати с вместимост 30'000 л. След дестилация, винените ни дестилати постъпват там за отлежаване и стареене.

Продуктът е добавен към списъка с желания
Добавено за сравнение

Този сайт използва "Cookies" (бисквитки).
Продължавайки с употребата на сайта, Вие се съгласявате с "Политика за използване на бисквитки"